Eindelijk schot in zaak Davy Kruse

Het leven van Davy Kruse veranderde van het ene op het andere moment op 1 augustus 2010. De toen 30-jarige Davy werd ernstig mishandeld in België. Vier jaar later lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen.

Davy ging naar de Open Air Party in het Belgische Lanaken. Hij ging naar de wc, maar kwam niet meer terug. Zijn vrienden gingen keken waar hij bleef, ze troffen Davy buiten bewustzijn aan. In het ziekenhuis aangekomen, bleek dat hij een schedelbreuk en een hersenbloeding had opgelopen, waardoor hij in coma was geraakt. Hij heeft moeten knokken voor zijn leven en de artsen van het ziekenhuis in Genk hadden hem al opgegeven. Tot ieders verbazing en blijdschap ontwaakte hij toch weer uit zijn coma.

Begin december 2010 werd een 22-jarige man uit Maasmechelen voorgeleid op verdenking van de ernstige mishandeling. Hij bekende degene te zijn geweest die de bijna fatale kopstoot heeft uitgedeeld. Zijn verhaal kwam verder niet overeen met de verklaring De verdachte mocht na een verhoor wel weer naar huis toe.

Revalidatie

Het ging steeds beter met Davy, tegen alle verwachtingen in lukte het hem zelfs weer om te lopen. Na meer dan een jaar revalidatie kreeg in in november 2011 geweldig nieuws te horen. Hij werd ontslagen uit de kliniek in Hoensbroek en mocht weer naar huis.

Davy heeft wel nog altijd veel zorg nodig. Zijn vader heeft zijn baan bij de bloedbank moeten opzeggen. Ook zijn moeder, die werkte in een ijssalon, kon niet meer dan een dag per week werken. Vier jaar later is Davy terug in Lanaken, waar op op de camping staat.