Eigenaresse mag kinderdagverblijf niet in

De eigenaresse van kinderdagverblijf De Nissehoff in Venray mag een half jaar lang haar bedrijf niet meer in. De vrouw heeft zich schuldig gemaakt aan verbaal en fysiek geweld tegen kinderen en daarom heeft de gemeente haar de toegang tot het kinderdagverblijf ontzegd. Dat is vrijdag naar buiten gebracht.

De GGD heeft onderzoek gedaan naar de vrouw naar aanleiding van twee klachten. Uit het onderzoek is gebleken dat zij ruw omgaat met de kinderen. Ze pakt ze stevig vast, duwt ze en schreeuwt tegen ze.

Volgens de gemeente en de GGD kan de opvang gewoon open blijven zolang de eigenaresse zich daar de komende tijd niet laat zien. Als ze toch naar binnen gaat, krijgt ze per overtreding 10.000 euro boete.

Geen aangifte

Er is geen aangifte tegen de vrouw gedaan, omdat de incidenten waar zij van verdacht wordt niet ernstig genoeg zijn, meldt L1. Volgens de regionale omroep waren niet alleen de kinderen bang voor haar, maar zou ze ook haar personeel intimideren. De helft van de medewerkers zit ziek thuis.

Een woordvoerster van de oudercommissie laat aan onze redactie weten dat de ouders tevreden zijn met deze regeling. De situatie is stabiel en veilig en niemand is van plan zijn kinderen elders onder te brengen. De eigenaresse moet een half jaar rust nemen, aldus de woordvoerster.