Sport

Eerste punt voor Van Gaal en Koeman

Trainers Louis van Gaal en Ronald Koeman hebben met hun teams, Manchester United en Southampton, hun eerste punt gepakt. Manchester speelde met 1-1 gelijk bij Sunderland en Southampton kwam niet tot scoren tegen West Bromwich Albion, 0-0.

Van Gaal had naderhand gemengde gevoelens. “We kwamen door een fantastische goal op voorsprong. Daarna stonden we de tegenstander echter te veel spelhervattingen toe. Uit één daarvan scoorde Sunderland ook. In het tweede deel hadden we wel meer balbezit en waren we dominanter, maar aan de andere kant creëerden we minder kansen dan vorige week. Dat was dan wat minder.” Robin van Persie speelde een uur mee bij de ploeg uit Manchester.

Koeman, de oud-coach van Feyenoord, sprak na afloop van een moeilijke wedstrijd. “We hebben niet goed gespeeld”, gaf Koeman toe. “De tegenstander was goed georganiseerd en verdedigde compact. Wij hadden niet de kwaliteit om veel kansen te creëren. Onze eindpass was vaak niet goed en ook ons positiespel in balbezit liet te wensen over. Ik ben een beetje teleurgesteld over vooral ons aanvalsspel, maar ben wel blij met het punt.”