Een beetje sneeuw en veel regen

Voor het eerst deze winter ziet het er buiten winters uit. In het noorden viel een beetje sneeuw, in de rest viel er veel regen. Door windstoten werden in Zeeland dakpannen van huizen geblazen.

Leg de sneeuw in en om uw huis vast en stuur de foto’s naar: hart@sbs.nl

Sneeuwbuien troffen zaterdag voor het eerst op grote schaal het noordoosten van Nederland, waardoor het verkeer last had van gladheid, zo meldde de Verkeersinformatiedienst (VID). Zoutstrooiers trokken er voor het eerst massaal op uit. Ernstige ongevallen hadden zich omstreeks half tien nog niet voorgedaan.

In Zeeland en Zuid-Holland kwam de neerslag in de vorm van regen naar beneden en bestond de overlast vooral uit harde windstoten. In Middelburg was de brandweer op diverse plekken bezig met het rapen van dakpannen.

In Brabant vond zaterdagavond op de A27 een ongeval plaats waarbij vier auto’s waren betrokken. Er was een gewonde die door de brandweer uit zijn voertuig moest worden bevrijd, aldus de politie. De snelweg werd tussen knooppunt Hooipolder en Oosterhout afgesloten voor het verkeer. De oorzaak is nog niet bekend.

Bron: ANP