Dylan (11) start actie om paard te redden

De 11-jarige Dylan uit Amsterdam zet alles op alles om een paard te redden van de slacht. Via een Facebookactie roept hij mensen om geld in te zamelen om het leven van de 22-jarige Kenzo te redden.

Vanwege het faillissement van een Limburgse zorgboerderij en manage worden er tientallen paarden te koop aangeboden op een veilingwebsite. Dit tot grote schrik van paardenliefhebbers. Voor sommige dieren wordt slechts een paar honderd euro gevraagd en dat betekent volgens hen dat de paarden regelrecht naar de slachterij gaan. Daar wilde paardengek Dylan een stokje voor steken en daarom is hij de actie gestart.

Dylan ziet Kenzo liever naar Stichting Paardenopvang Amsterdam komen (SPA), waar het dier kan genieten van zijn oude dag. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. “Op dit moment vangt de Stichting al 33 paarden op, dus eigenlijk zit het vol”, vertelt Dylan. “Daarom is er veel meer geld nodig dan die 250 euro om op Kenzo te kunnen bieden. We moeten genoeg geld inzamelen om een stal bij te bouwen en voor het onderhoud van het paard.”

Dylan en de SPA hebben nog tot 28 januari om genoeg geld in te zamelen voor Kenzo. De Partij voor de Dieren heeft inmiddels Kamervragen gesteld over het lot van paarden.

Wil jij geld doneren? Dat kan op rekeningnummer NL79INGB0004359718 t.a.v. Stichting Paardenopvang Amsterdam.