112

Drukte in Roermond na asbestramp

Het winkelend publiek laat de door de asbestvervuiling getroffen binnenstad van Roermond niet in de steek. Dat bleek zaterdag. Het was er net zo druk als op een gewone zaterdag, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Winkeliers vreesden een scherpe omzetdaling, gezien de winkelsluiting van twee dagen tijdens de drukke kersttijd. De gemeente zette een grote promotieactie op om zoveel mogelijk mensen naar Roermond te lokken en de omzetdaling van de winkeliers om te buigen in een goede omzet.

Burgemeester, wethouders, raadsleden en de Limburgse gedeputeerde Patrick van de Broeck deelden zaterdag chocomel, warme glühwein en banket uit aan het winkelend publiek.

Alle parkeergarages in Roermond zijn de komende dagen gratis en de winkels blijven tot en met kerstavond langer open. De winkels waren twee dagen dicht en gingen pas vrijdag weer open na afsluiting van het stadscentrum om asbest weg te halen. Dat was daar neergedwarreld tijdens een grote brand dinsdagavond. In een grote promotiecampagne benadrukt de gemeente dat de stad weer schoon en gezellig is.

ANP