Doorrijder scooterongeluk gezocht

Na een aanrijding in Leeuwarden is de bestuurder van het betrokken busje er vandoor gegaan. De politie is een zoekactie begonnen, maar tot nu toe heeft dat nog niks opgeleverd. De scooterrijder, vermoedelijk een pizzabezorger, die werd aangereden door het busje, is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een woordvoerder van de politie vond de aanrijding plaats op het Zuiderplein in Leeuwarden. De bestuurder van het witte busje, dat mogelijk een taxi is, reed na de aanrijding door zonder hulp te verlenen aan de gewonde scooterrijder.

In de zoektocht naar de aanrijder heeft de politie tot nu toe nog geen succes. Alle taxibedrijven in de omgeving van Leeuwarden zijn inmiddels gebeld, maar dat heeft nog geen match opgeleverd. Het slachtoffer is met zware verwondingen aan zijn hoofd afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Leeuwarden.

Een getuige die het ongeluk zag gebeuren, heeft eerste hulp verleend aan het slachtoffer. Lullig genoeg werd van deze behulpzame man zijn fiets gestolen terwijl hij het slachtoffer aan het helpen was.