112

Dode door woningoverval Rijnsburg

Bij een woningoverval in Rijnsburg is zondagnacht een 58-jarige man om het leven gekomen. Dat heeft de politie maandag gemeld. De recherche is een grootschalig onderzoek gestart.

Een man en vrouw lagen te slapen in hun woning aan het Goudenregenplantsoen toen meerdere mannen rond 02.30 uur het huis binnendrongen. De overvallers doorzochten de woning en belaagden de bewoners. Volgens Omroep West wilden ze de sleutel van de kluis hebben. Toen de bewoners dit weigerden werd de vrouw vastgebonden. De vrouw wist zich los te wurmen en trof haar vriend in de gang aan. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar reanimatie kwam voor de man te laat.

Het is nog niet zeker of de man door toedoen van de overvallers is komen te overlijden. Sectie moet uitwijzen of hij door een misdrijf om het leven is gekomen of dat hij onwel is geworden. De officier van justitie heeft een Team Grootschalige Opsporing opgezet. De recherche is dringend op zoek naar getuigen en roept mensen die meer weten op om contact op te nemen met de politie.