Diabetespatiënte (17) aangezien voor junk in Hema

Een 17-jarige diabetespatiënte uit Den Haag is afgelopen vrijdag voor junk aangezien in de Hema in Den Haag. Het meisje belandde zelfs in de cel omdat ze haar bloedsuiker prikte.

De Haagse voelde zich tijdens het winkelen niet lekker en besloot daarom haar bloedsuiker te prikken. Dat deed ze in een pashokje omdat het prikken in haar bovenbeen moet, met haar broek naar beneden. Hierbij lekte ze wat urine, wat vaker gebeurt bij diabetespatiënten.

Twee beveiligers die dit zagen gebeuren trokken hierop het gordijn van het pashokje open omdat ze dachten dat het meisje drugs aan het spuiten was. Ze werd aangezien voor plassende junk en meegenomen naar het politiebureau waar ze vier uur wordt vastgezet.

Truc

Toen ze op het politiebureau haar medicijnen aan agenten liet zien kreeg ze te horen dat ze dat vast deed als truc om eerder weg te mogen uit de cel.

De partij Islam Democraten heeft schriftelijke vragen gesteld aan Het Haagse college van burgemeester en wethouders. PvdA’er Ahmed Marcouch gaat dinsdag Kamervragen stellen over het incident aan minister Opstelten. De vrouw heeft tot op heden nog niets gehoord van de Hema. Ze hoopt op excuses.