Gezondheid

Dénis dolblij met online donorplein

De stichting Donoren en Transplanteren komt met een speciaal online ‘donorplein’ waar mensen terechtkunnen die graag een orgaan willen doneren, mits ze zelf kunnen bepalen aan wie. Iemand die dolblij is met het initiatief is de 36-jarige Dénis van Vliet. Hij is met spoed op zoek naar een nier, omdat zijn eigen nieren bijna niet meer werken. Deze nieuwe manier van orgaandonatie geeft hem weer hoop.

Tot een week of vijf geleden was Dénis een gezonde jonge vent. Hij wist dat hij een nierziekte had, maar dat gaf nooit problemen. Hij leefde gezond en sportte veel. Ineens werd hij erg ziek en nu blijkt dat zijn nieren bijna niet meer werken. Dénis heeft het probleem dat hij geen broers of zussen heeft en dat zijn ouders te oud en zwak zijn om hun nier af te staan.

Volgens de Stichting Doneren en Transplantatie is er een grote groep mensen die wel willen doneren, maar alleen wel aan mensen die ze kunnen leren kennen.

Facebookactie

Een goede vriendin van Dénis is sinds maandagavond een Facebookactie gestart. Ze gaat op zoek naar een nier voor hem en er wordt volop op gereageerd.

Heb je bloedgroep 0-positief en wil je het leven van Dénis redden? Stuur dan een berichtje via deze Facebookpagina.