Gezondheid

Danny thuis na behandeling New York

Na een succesvolle behandeling in New York zijn de 32-jarige Danny van Brenk, zijn vrouw Charlotte en hun kinderen zondag weer thuis in Heukelum. Op 24 augustus vertrokken ze naar Amerika.

Danny lijdt aan een ongeneeslijke zeldzame galwegkanker en is door artsen in Nederland opgegeven. In het Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC), een van ‘s werelds meest specialistische kankercentra in Amerika, kan hij wel worden behandeld. Recent plaatsten artsen bij Danny een speciale chemopomp die chemo rechtstreeks in de lever injecteert, een zogeheten Hepatic Arterial Infusion pomp. Deze behandeling moet het leven van de jonge vader met enkele jaren rekken.

De reis en eerste behandeling zijn mogelijk gemaakt door diverse inzamelingsacties in het land. Via de opgerichte Stichting Danny’s Hope 4 Life komen nog dagelijks nieuwe inzamelingsinitiatieven binnen, zoals een benefietconcert in de woonplaats van het jonge gezin half oktober. Het gezin is daarvoor zeer dankbaar. Charlotte: “Met Danny gaat het elke dag een beetje beter, hij herstelt goed en de chemo zit nu in de pomp. We zijn echt heel blij dat we naar Amerika zijn gegaan.”