Sport

Zwollenaren uitzinnig na winst

Nog wat beduusd, maar minstens zo gelukkig met de onverwachte bekerwinst van hun club komen er mondjesmaat PEC-Zwollefans naar het Bethlehemkerkplein in de Overijsselse stad. Het wachten lijkt op de bussen met fans die de sensationele winst ter plekke in de Rotterdamse Kuip aanschouwden. Dan kan er samen een feestje worden gebouwd. Dat laat onze verslaggever Pieter de Graag vanuit Zwolle weten (@PieterHVNL).

Van een groot feest is zondag rond tienen nog geen sprake. Maar rond DE voetbalkroeg van Zwolle, Irish Pub Sally o’ Brien, aan het plein verwacht men later op de avond redelijke drukte. Volgens een medewerkster van het naastgelegen Bar Bodega stonden er rond negen uur zo’n tweehonderd fans.

De spelers van PEC-Zwolle droogden Ajax in de Kuip af met een spectaculaire 5-1. Daarmee boekten ze een historische zege. Nooit eerder won de club de KNVB-beker. Volgens trainer Ron Jans van de club mag de overwinning in de geschiedenisboeken worden opgenomen “in het rijtje met de Slag om Nieuwpoort”.

Maandag om 15 uur begint de rondvaart van PEC-Zwolle-spelers door Zwolle.