Burgemeester: Nieuws Oskam 'vreselijk drama'

Burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk noemt het nieuws over de vermoorde Claudia Oskam een “vreselijk drama voor de kinderen, familie en vrienden.” Dat zei hij zondagavond op Twitter.

Het lichaam van Claudia werd zondag rond 21.00 uur gevonden. De 36-jarige vrouw was sinds vrijdagmiddag vermist. Ze werd voor het laatst gezien bij het huis van haar 39-jarige ex-man. Hij heeft zaterdag bekend haar om het leven te hebben gebracht en werd zaterdagnacht al aangehouden.

Op zijn aanwijzingen heeft de politie in het water aan de Schansdijk een stoffelijk overschot gevonden. Sectie moet nog bevestigen dat het echt om het lichaam van Oskam gaat, maar de politie gaat daar wel van uit. Details over de dood zijn nog niet bekendgemaakt.

Zoektocht

Kennissen van de moeder van drie kinderen trommelden zondag via Facebook zo’n tachtig burgers op voor een zoektocht. Onder meer in Zevenbergen, Klundert en Etten-Leur werd gespeurd, en zelfs bij de dokterspost waar de ex vrijdag nog is geweest om zich te laten helpen aan een wond.

Hij zou onder meer zijn opgepakt omdat hij geen verklaring kon geven voor die verwonding. Ook zou hij de politie een ander tijdstip hebben opgegeven waarop Claudia zijn huis verliet. De overbuurman verklaarde dat ze op een ander moment was vertrokken.