Burgemeester bedreigd om arrestaties Veen

Burgemeester Naterop van de gemeente Aalburg wordt bedreigd. In een brief die afgeleverd is op de redactie van Omroep Brabant schrijft iemand dat de burgemeester op zijn hoede moet zijn. De schrijver uit in de brief zijn of haar woede over de arrestaties in Veen, die in de nacht van 30 op 31 januari plaatsvonden.

In die bewuste nacht braken rellen uit nadat jongeren een autowrak in brand hadden gestoken. De relschoppers bekogelden agenten en brandweermannen met flessen en zwaar vuurwerk. Daarop heeft de politie iedereen die in de buurt was, zo’n 100 jongeren, opgepakt.

In de brief staat dat Naterop gelogen zou hebben over de gebeurtenissen die nacht. “U staat keihard te liegen om uw zeer grote BLUNDER en ronduit schoftige gedrag goed te praten NEE dat kan niet ongemerkt voorbij gaan”, zo schrijft de afzender die zegt uit Veen te komen. “Na wat u afgelopen oud en nieuw heeft gedaan, zijn alle remmen los en had u natuurlijk kunnen weten dat dit fout af gaat lopen”, zo staat ook in de brief.

In gesprek

Een woordvoerder van de gemeente kon maandagmiddag niet zeggen of de burgemeester de brief ook zelf heeft ontvangen. Vorige week heeft Naterop iedereen die gearresteerd is uitgenodigd met hem in gesprek te gaan. Of mensen daar gehoor aan hebben gegeven is niet bekend.