Bundels post gedumpt in Lelystad

Bewoners van diverse adressen in Ens en Marknesse in Flevoland hebben al enige tijd geen post ontvangen. Grote bundels post van PostNL werden zondagmorgen aan de Karperweg in Lelystad aangetroffen door een voorbijganger.

De stapels bevatten kerstkaarten, tijdschriften, rekeningen, enveloppen van de belastingdienst, persoonlijke brieven en zelfs een besteld fotoalbum.

Diverse geadresseerden van de poststukken reageren verbaasd dat aan hen gerichte post in de natuur is teruggevonden. De meesten hadden hun post (nog) niet gemist.

Het is vooralsnog onbekend wie de post heeft gedumpt. PostNL zal een onderzoek instellen zodra ze de poststukken weer in handen hebben. Op dit moment is de gevonden post nog niet aan het bedrijf teruggegeven. Een woordvoerder van PostNL laat weten dat als duidelijk is welke postbezorger de zakken heeft gedumpt deze man of vrouw direct wordt ontslagen. “Dit is een doodzonde bij ons, dit mag absoluut niet gebeuren.” Zodra de post weer bij PostNL is, wordt het inclusief excuses nabezorgd.