Broer en zus na uren uit duinen gered

Een broer en een zus zijn vrijdagavond gered uit de duinen bij Oostvoorne nadat ze uren daarvoor waren verdwaald. Ze zaten vast tussen de prikkels in de dichtbegroeide berm, “echt diep in lastig te bereiken gebied”, aldus een politiewoordvoerster. De twee kregen het koud, maar zijn ongedeerd en “heel blij”. Bij de zoektocht werd onder meer een helikopter ingezet.

De 53-jarige vrouw uit Oostvoorne en de 40-jarige man uit Rotterdam waren aan het einde van de middag gaan wandelen. Rond 18.30 uur kregen ze door dat ze verdwaald waren. Ze waren een bos met prikkels ingelopen en konden het pad niet terugvinden. Om 21.30 uur werden ze na een moeizame zoektocht gevonden en in veiligheid gebracht.

De politie probeerde eerst uit te vinden waar hun telefoonsignaal vandaan kwam, maar de dichtstbijzijnde zendmast stond volgens de politie in zee, “dus daar kwamen we niet verder mee”. Een helikopter met warmtecamera ging de lucht in en vond het stel vrij snel, maar de heli kon niet landen in de dichtbegroeide duinen. Daarom leidde de bemanning de agenten richting de broer en zus.

De zoektocht werd extra spannend omdat de batterijen van de mobiele telefoons van de broer en zus bijna leeg waren en de helikopter bijna zonder brandstof zat. Een toevallig aanwezige jager bood uiteindelijk uitkomst. Hij wist de weg en had een jeep waarmee hij door de bosschages kon komen. Rond 21.30 uur vonden de agenten de wandelaars, 3 uur na het eerste telefoontje naar de politie en vlak voordat de helikopter moest vertrekken.

Bron: ANP