112

Brandweer rouwt na overlijden collega

Brandweerkazernes in Nederland staan dinsdag stil bij het overlijden van een collega in Koedijk maandag. Een duiker van het brandweerkorps Heerhugowaard raakte onwel tijdens een reddingsactie onder water en kwam te overlijden.

Een 51-jarige man uit Schoorl reed maandag door nog onbekende oorzaak het water in. Mensen in de buurt probeerden de man al te bevrijden, maar zij kregen het portier niet open. Zij besloten daarom, samen met een agent die ter plaatse was, om de ruit in te tikken in de hoop de man eruit te halen.

De auto begon te zinken en de inmiddels gearriveerde duikers van de brandweer kwamen in actie om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Ze wisten hem te bevrijden en uit het water te halen. Daarna is hij naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij nog altijd zwaargewond ligt. Na bovenkomst merkten de duikers dat een van hun collega’s ontbrak. Hij bleek onwel te zijn geworden en werd door zijn collega’s uit het water gehaald, maar dit mocht niet meer baten.

Kazernes in het hele land hebben hun vlaggen halfstok gehangen. De vlaggen zullen tot en met de dag van uitvaart halfstok blijven. Het is nog niet bekend wanneer de uitvaart plaats zal vinden.