Rumoerige jaarwisseling in regio Rotterdam

De jaarwisseling in de regio Rotterdam is rumoerig verlopen. Er zijn vooral veel vuurwerkslachtoffers, vernielingen en een aantal opstootjes.

Brandweerlieden zijn dinsdagavond in Gouda bekogeld met zwaar vuurwerk, stenen en glas. Ze waren op dat moment een brand aan het blussen in het clubhuis van een tafeltennisvereniging.

Ook de politie moest het ontgelden. De Mobiele Eenheid (ME) moest worden ingezet voordat de brandweer alsnog haar werk kon doen. Twee verdachten zijn aangehouden, meldde de politie.

Hetzelfde gold voor de situatie in Schiedam. Daar moest de ME eveneens worden ingeschakeld nadat politie en brandweer werden bekogeld met vuurwerk. Tijdens het blussen werd de brandweer belemmerd toen omstanders hen met vuurwerk bekogelden. De ME wordt ingezet om de menigte te bedaren. Het is onbekend of er mensen zijn aangehouden.

Amsterdam, Utrecht en Den Haag kenden in tegenstelling tot Rotterdam weinig grote incidenten tijdens oud en nieuw. Wel waren in alle drie de steden kleine incidenten zoals brandjes en mensen die te veel hadden gedronken.