Boer grijpt naast medailles op WK

Leek schaatster Margot Boer na haar races van zaterdag nog grote kans te hebben op een podiumplek in Nagano, zondag is die kans definitief verspeeld. Boer greep net naast de medailles op het wereldkampioenschap sprint.

Hoewel Boer dit weekeinde op alle vier de afstanden een podiumpositie behaalde, waren die resultaten net niet voldoende voor een plek in de top 3 in de eindklassering. Boer werd op de 500 meter twee keer tweede. Op de 1000 meter eindigde ze als tweede en, zondag op de afsluitende 1000 meter, als derde in 1.16,13. In het klassement zakte Boer daardoor terug van de tweede naar de vierde plek.

De Chinese Jing Yu schreef de wereldtitel op haar naam. De zilveren plak ging naar haar landgenote Hong Zhang. Titelverdedigster Heather Richardson uit de Verenigde Staten mag het brons mee naar huis nemen.

Boer is met haar vierde plek de beste Nederlandse voor Laurine van Riessen, die zesde werd in het klassement. Thijsje Oenema bemachtigde de zevende positie, terwijl Anice Das als elfde eindigde in het eindklassement.