Gezondheid

BLOG: 'Ik word soms gek van mezelf'

Lotte van der Kort uit Zeewolde is op 14 april vertrokken naar Amerika voor stamcel- en zuurstoftherapie. Ruim vier jaar geleden kreeg ze een ernstig ongeluk, waardoor ze niet meer kan praten en nauwelijks bewegen. Via dit blog zal ze ons wekelijks op de hoogte houden van al haar ervaringen daar.

Maandag 5 mei 2014:

Zo gek dat er filmpjes op het internet verschijnen over en van mij, en dat ik die zelf niet kan zien. Er komt allerlei commentaar op, maar ik weet dan niet eens precies waarop! Uiteindelijk kom ik er wel achter, maar het geeft wel even raar gevoel.

Ik ben zo bang dat ik mensen teleur ga stellen. Dat men straks denkt dat ik lopend het vliegtuig uit zal stappen, dat het voor een groot aantal mensen, waaronder ook kijkers van Hart van Nederland een tegenvaller zal zijn. Daar denk ik nu heel veel over na en dat maakt me echt heel onzeker! Straks blijkt dat het allemaal niet zo rooskleurig is als men verwacht, daar maak ik me zorgen om.

Ik word soms gek van mezelf! Lennert en mijn moeke zeggen vaak tegen me: “Joh, dat kon je nog niet”, maar ikzelf zie gewoon geen verbetering, of ik wil het niet zien. Zie je nou, ik word echt gek van mezelf!! Vandaag zat mijn moeder een tijdschrift door te bladeren terwijl ze zat te wachten toen ik in de zuurstoftank lag. Ze kwam daar een recept in tegen met Brussel Sprouts, daar heeft ze, zeker voor de Spruitenboeren Herbert, een foto van gemaakt.

Zelfs hier in Amerika eten ze dus spruitjes. Gisteren zijn we by the way naar het centrum van New Orleans geweest, wij wilden graag een stukje van de Missisippi River zien. Als echte oliebollen zijn we door de stad gereden, zonder maar een heel klein stukje van de rivier te zien. Later, toen we de moed al opgegeven hadden, zijn we er nog wel via een brug overheen gegaan, dat dan weer wel.

N.b.: Lotte kan de video’s op deze website niet zien omdat deze in verband met uitzendrechten alleen in Nederland te zien zijn. We gaan er met de redactie voor zorgen dat Lotte de beelden alsnog gewoon te zien krijgt. Dat geldt uiteraard ook voor de video’s die we eerder hebben uitgezonden.

Bekijk hier ook de hele tijdlijn over de reis van Lotte, met al haar blogs en video’s vanuit de Verenigde Staten.