Gezondheid

BLOG: 'Feestjes halen we in Nederland wel weer in'

Lotte van der Kort uit Zeewolde is op 14 april vertrokken naar Amerika voor stamcel- en zuurstoftherapie. Ruim vier jaar geleden kreeg ze een ernstig ongeluk, waardoor ze niet meer kan praten en nauwelijks bewegen. Via deze blog zal ze ons wekelijks op de hoogte houden van al haar ervaringen daar.

Maandag 28 april 2014:

Vandaag is het Koningsdag, al merken wij daar hier helemaal niets van. Ik had wel een oranje nachtoutfit aan, heb ik van ‘Lennie Bennie Bang’ gekregen voor mijn verjaardag, ONZE verjaardag, die we in alle soberheid amper gevierd hebben! We halen dat in als we weer terug zijn in Nederland.

Vandaag en morgen kan ik weer andere kleren aan dan doordeweeks, want ik mag echt alleen maar katoenen kleding aan in de tank! Mijn moeder staat dus elke dag voordat ze me aankleedt de ingewanden van mijn kleren te bekijken om te zien of het wel 100 procent katoen is. Vorig weekend wilde ze mij evengoed nog sportkleren aangeven, weliswaar echte leuke, maar van ander materiaal. Ikzelf wil gewoon weer even iets meer gewoon Lotte zijn. En dat betekent geen sportkleding. Zo is het voor iedereen wennen.

Vanmorgen zijn wij voor een nacht verhuisd naar de kamer naast onze eigen. Er kwam zelfs iemand langs om mijn bed uit elkaar te halen en in de nieuwe kamer weer in elkaar kwam zetten. Service hè?! We zitten nu dan een nacht bij elkaar op schoot. Grapje! Maar het is hier echt een stuk kleiner, ik kan ook niet gedoucht worden en mijn tillift kan ook geen dienst doen. “Ach joh”, zou mijn schoonzus Daniëlle zeggen en dat is ook zo, we behelpen ons wel!

Morgen wordt als eerste mijn originele kamer weer in orde gemaakt en kan ik weer terug. Ik zat vanmorgen zo te balen, had een heel mailtje klaar voor mijn vader, is er weer iets vreemds gebeurd met mijn laptop en ben ik de hele tekst kwijt. Als je nagaat dat ik met een doorsnee mailtje toch al snel anderhalf uur bezig ben, is het echt zonde van de tijd geweest. Maar daarna gewoon weer met frisse zin opnieuw gedaan. Nog niet verzonden! Want dat doet hij nou juist niet…

Alles over Lotte is hier terug te vinden.