Benzinedief pompt 1000 liter in auto

Een benzinedief heeft donderdagavond groots ingezet. In plaats van de tank van zijn auto vol te gooien, bouwde hij zijn auto om tot benzinetank van 1000 liter. Het lukte echter niet om zoals gepland weg te rijden, meldt de politie.

De man had in zijn Chrysler Voyager een enorme tank gebouwd die voorzien was van een zuigsysteem. Donderdagavond stopte hij bij een onbemand tankstation in Ankeveen om zijn slag te slaan. Hij gebruikte niet zoals gebruikelijk de tankslang, maar wist een zuigslang aan de ondergrondse benzinevoorraad te koppelen. Zo zoog hij de benzine in zijn auto.

Toen de dief zijn tank bijna vol had zitten en hij zich rijk aan het rekenen was, viel zijn hele plan in het water. Surveillerende agenten zagen hem bij het tankstation staan en vonden de situatie verdacht. Zo wisten ze hem op heterdaad aan te houden. Omdat de tank in de Chrysler bijna vol zat heeft de politie de brandweer erbij gehaald.

700 kilo

Of de man zo weg had kunnen rijden met de volle auto is nog de vraag. Een Chrysler Voyager weegt zo’n 1695 kilo en 1000 liter benzine weegt ruim 700 kilo.