Bejaarde werkt overvallers huis uit

De 80-jarige Bram de Visser uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft zich niet laten overrompelen toen twee gewapende overvallers zaterdag zijn huis binnen probeerden te dringen. De gepensioneerde politieman wist het tweetal de deur uit te werken. Daar ging wel een worsteling aan vooraf, vertelt zijn vrouw aan onze redactie.

Tegen 22.00 uur zaterdagavond werd er aangebeld bij het echtpaar De Visser. Bram deed nietsvermoedend de deur open en merkte al snel dat het foute boel was. “Wij wonen hier al 32 jaar, nog nooit iets meegemaakt, dan verwacht je het ook niet”, vertelt zijn vrouw. Bram probeerde de deur weer dicht te gooien, maar de overvallers wisten toch binnen te komen. De bejaarde man heeft toen alles op alles gezet om ze weg te krijgen en dat is gelukt.

“Bram heeft zelf altijd bij de politie gewerkt en daar heel veel narigheid meegemaakt, maar dat het je zelf overkomt verwacht je niet”, vertelt mevrouw De Visser. “Doordat je het niet verwacht, ben je op zo’n moment ook niet zo bang. Ik kon ook alleen maar roepen ‘joh, rot op, wat gebeurt hier’”, aldus de 75-jarige vrouw. “Ik schrok wel vreselijk toen ik mijn man zo zag rollebollen met die mannen.”

Trots

Gelukkig waren de overvallers niet groot van stuk. “Ze waren zo tussen de 18 en 20 jaar oud, maar waren wel gewapend.” Ze is dan ook vreselijk trots op haar man. “Ook al zegt mijn man zelf van niet, ik vind hem heel erg dapper en een held. Misschien heeft het geholpen dat mijn man ondanks zijn leeftijd nog zo sportief is, hij tennist twee keer per week en fietst veel.“

De daders zijn zonder buit op de vlucht geslagen en zijn nog niet gepakt. De politie is maandag bij het echtpaar op bezoek geweest en stelt een onderzoek in.