Bandenprikker teistert Sliedrechtse

De Sliedrechtse Patricia wordt al jaren geteisterd door een persoon die de banden van haar auto lek steekt. Ze is al zestien keer slachtoffers geworden van deze bandenprikker. Niemand heeft een idee wie erachter zit, maar de schade loopt inmiddels al in de duizenden euro’s.

“Het begon in januari van 2012”, zegt Patricia. “De eerste keer was het één band. Ik ging naar mijn werk en vond dat mijn auto zo zwaar reed, toen zag ik dat ik een lekke band had. Bij de tweede keer waren het twee lekke banden.” Zo ging het door naar drie lekke banden bij de derde keer en vier lekke banden bij de keer daarna. “Toen heb ik gevloekt, gehuild en voor het eerst aangifte gedaan.”

Ze heeft geen idee wie er achter deze daden zit. “Ik heb er veel over nagedacht wie het kan zijn, maar ik tast compleet in het duister”, aldus de Sliedrechtse. “Ik heb geen problemen met exen. Daar ga ik goed mee om. En iedereen heeft weleens ruzie gehad, maar niet dusdanig dat je banden lek gaat prikken, zeker geen 2,5 jaar lang.”

Politie

Patricia heeft al meer dan 15 keer aangifte gedaan, maar ook de politie kan haar niet verder helpen. Agenten hadden een camera opgehangen, waarop de dader een keer vaag te zien is. “Je ziet een schim aanlopen. Die loopt naar de bestuurderskant, je ziet de auto wiebelen en hij loopt gehurkt om de auto heen. Daarna is hij weer verdwenen zonder dat er iets te zien is.”

De camera is inmiddels weer weggehaald en de politie kan verder ook niet veel doen. “We kunnen geen 24 uur per dag de wacht houden. Soms slaat de dader twee keer toe binnen twee weken, maar andere keren zitten er maanden tussen”, is de reactie van de politie.