Dieren

Babyotters teruggevonden

De babyotters die werden gezocht in het natuurgebied tussen Zwartsluis en Hasselt zijn gevonden. Een rattenvanger van het waterschap zag de diertjes donderdagmorgen lopen en belde meteen de bezorgde boswachters op.

Op vrijdag 7 november werd een dode otter gevonden op de N331. Het bleek een zogend vrouwtje te zijn en dus moesten ergens otterbaby’s zijn die dringend hulp nodig hadden. Vrijwilligers zochten ruim een week naar de dieren. Het natuurgebied waar gezocht werd, is meer dan duizend hectare groot.

Volgens boswachter Jeroen Bredenbeek zijn de dieren in uitzonderlijk goede conditie. Het was makkelijk om de dieren te vangen, wat aangeeft dat ze hongerig en moe zijn.  De ottertjes vielen direct in de kooi in slaap.

“Het is ongelofelijk dat de dieren zich zolang in leven hebben kunnen houden”, vertelt de boswachter. De otterwezen werden gevonden op ongeveer 150 meter  afstand van de plek waar hun moeder werd doodgereden. Ze hebben zich waarschijnlijk in leven gehouden door het eten van kikkers, regenwormen en slakken. Normaal gesproken krijgen ze vis van hun moeder. De ottertjes gaan nu naar een opvang in Ureterp, om aan te sterken.