112

Automobiliste Sint Nicolaasga komt vrij

De 57-jarige vrouw die zondag twee jongens aanreed in het Friese Sint Nicolaasga, komt hoogstwaarschijnlijk op vrije voeten. Ze hoeft niet langer vast te blijven zitten, heeft de rechter-commissaris woensdag besloten. Dat meldde zowel het Openbaar Ministerie als het advocatenkantoor Anker en Anker, dat de vrouw bijstaat.

Het Openbaar Ministerie wilde de vrouw 14 dagen langer vasthouden. Het OM kan nog in beroep gaan tegen de vrijlating. Daar neemt het woensdag of donderdag een besluit over.

De vrouw blijft wel verdachte. Ze zou zondag expres zijn ingereden op twee 14-jarige jongens. Dat zou het gevolg zijn van een conflict dat al langer speelde. Een van de jongens raakte ernstig gewond. De vrouw wordt verdacht van poging tot doodslag. Daar staat een maximale gevangenisstraf van 10 jaar op. De verdachte en de slachtoffers komen uit Sint Nicolaasga.

De aanrijding gebeurde op een fietspad en een stoep. Onder de auto van de vrouw lag de fiets van een van de twee jongens. Ze had ook een lantaarnpaal omvergereden.

Diverse omstanders verleenden eerste hulp aan de jongens, die op de grond lagen. De zwaargewonde jongen werd met een traumahelikopter overgevlogen naar het UMCG in Groningen. Het andere slachtoffer bleek lichtgewond en mocht na behandeling in het ziekenhuis in Heerenveen weer naar huis.

ANP