112

Auto met vijf jongeren te water

In Rossum is op eerste paasdag een auto te water geraakt. Dat gebeurde ‘s avonds rond kwart voor twaalf op de Burchtstraat. De auto raakte met de achterkant in het water nadat de bestuurder een boom geraakt had. De bestuurder is zeventien jaar oud en zat dronken achter het stuur.

In de auto zaten nog vier andere jongeren. Het zou gaan om jongens en meisjes waarvan er een aantal minderjarig zouden zijn. Nadat de auto te water was geraakt kwam een bewoner van de Burchtstraat in actie. Hij wist de achterruit van de auto te forceren en de jongeren uit de auto te bevrijden. Een aantal van de jongeren raakten lichtgewond.

Volgens omstanders zouden de jongeren al een groot deel van de avond aan het racen zijn geweest. Op diverse plekken zouden flinke remsporen op de weg hebben gestaan en volgens omstanders zou de auto zonder licht hebben gereden. Een van de inzittenden vertelde dat de auto met 140 km per uur door de polder zou zijn gereden. Ook zou de auto met zeer hoge snelheid over de A2 hebben gereden. Hulpdiensten rukten met groot materiaal uit naar het ongeval. Drie brandweerwagens kwamen ter plaatse. De politie onderzoekt het ongeval van zondagavond. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald en afgevoerd. De jongens kwamen met de schrik vrij, maar de jeugdige bestuurder uit Zaltbommel kreeg wel een paar boetes.