AOb: leerkracht moet geen medicijnen toedienen

De Algemene Onderwijsbond (AOb) vindt dat leraren hun leerlingen geen medicijnen toe moeten dienen. Het komt regelmatig voor dat leerkrachten gevraagd worden medicatie toe te dienen, maar dat moet worden overgelaten aan mensen die daar voor geschoold zijn, aldus een woordvoerder van de bond.

“Door het passend onderwijs komen er steeds meer kinderen die speciale zorg nodig hebben op ‘gewone scholen’. Op de scholen voor speciaal onderwijs was hier standaard een verpleegkundige voor aanwezig. De AOb wil dat er op ‘gewone scholen’ ook mensen aanwezig zijn die deze zorg kunnen verlenen. Dit omdat er meer discussie op de scholen hierover komt. Er zijn nu strikte voorwaarden over het toedienen van medicijnen waardoor leraren hier niet voor bevoegd zijn”, laat de woordvoerder aan onze redactie weten.

De leraren zelf staan ook niet te springen om hun leerlingen medicijnen te geven. Ze vinden dit eng en zien het als een extra belasting.

Epilepsie

De Epilepsie Vereniging Nederland laat weten haast geen problemen te ondervinden met kinderen die op school medicatie moeten krijgen. Vaak wordt het onderling opgelost met de school of gaat het alleen om noodmedicatie die dan sowieso toe moet worden gediend”, aldus een woordvoerder.

Wij zijn op zoek naar ouders die hier mee te maken hebben gehad en naar docenten die hier tegenaan lopen. Ben jij ouder of leerkracht? Neem dan contact op met onze redactie via 020-8007777.