Al 10 jaar onzekerheid over vermiste Isra

Zaterdag is het precies 10 jaar geleden dat de destijds bijna 3-jarige peuter Isra uit het Twentse Goor werd ontvoerd door haar Libische vader Hasen Aksema. Hij vluchtte met haar naar Libië nadat hij eerst zijn ex-vrouw Marisse, Isra’s moeder, om het leven bracht.

Hasen Aksema werd bij verstek veroordeeld tot een lange celstraf en staat inmiddels op de Nationale Opsporingslijst, maar waar hij en zijn dochter Isra zich precies bevinden is niet bekend.

Al 10 jaar lang leven Isra’s opa en oma in onzekerheid en verdriet over het lot van hun kleindochter; ook vandaag staan ze met familie stil bij hun vermiste kleindochter en brengen ze een bezoek aan het graf van hun vermoorde dochter.

Inmiddels gepensioneerd politierechercheur Hans Kamperman heeft zich jarenlang vastgebeten in de zaak; de verdwijning van de inmiddels bijna 13-jarige Isra laat hem nog altijd niet los. Ook huidig politierechercheur Erik Oude Engberink hoopt dat hij de dag nog zal meemaken dat haar vader wordt opgepakt en Isra wordt getraceerd.

Zaterdag om 22.30 uur is een uitgebreide reportage over de vermiste Isra te zien in Hart van Nederland.