Gezondheid

Ajax gaat Ice Bucket Challenge aan

Ook de selectie van Ajax heeft eraan moeten geloven, de ALS Ice Bucket Challenge. De spelers hebben woensdag na de training een emmer ijswater over zich heen gekregen.

Ze werden hier maandag toe uitgedaagd door Radio 538-dj Edwin Evers. De spelers gaven gelijk aan te willen helpen, ze waren dinsdag nog vrij en zijn daarom een dagje later de uitdaging aangegaan.

De selectie van Ajax mag op haar beurt ook weer drie anderen uitdagen om mee te doen met de Ice Bucket Challenge. Zij hebben scheidsrechter Björn Kuipers, concurrent PSV en de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan uitgedaagd.

Stichting ALS

Bij de Ice Bucket Challenge wordt iemand uitgedaagd om een emmer ijswater over zichzelf heen te gooien, daarna mag diegene weer drie anderen uitdagen. Als je weigert de uitdaging aan te nemen, moet je minimaal 75 euro doneren. Hierdoor krijgt ALS meer aandacht en komt er meer geld aan donaties binnen.

De stichting ALS is blij met deze rage die over is komen waaien uit de Verenigde Staten. Er is meer aandacht dan ooit voor deze verschrikkelijke aandoening, ook is er een enorme piek aan donaties. Ze zien bijna 100 keer zoveel binnenkomen als gebruikelijk.

Hier zijn nog meer bijzondere video’s te zien van mensen die de ALS Ice Bucket Challenge uitvoeren.