112

A58 dicht door ongeval

De A58 tussen de afslagen Rilland en Kruiningen-Yerseke is zondagmiddag afgesloten vanwege een verkeersongeval.

Begin van de middag kwamen er twee personenauto’s en een busje ter hoogte van Kruiningen met elkaar in botsing. Een automobilist reed volgens de politie achter op een personenauto met daarin drie vrouwen. Vermoedelijk merkte deze bestuurder te laat op dat er sprake was van filevorming.

Twee van de vrouwen raakten lichtgewond. De derde liep zwaarder letsel op. De veroorzaker van het ongeval raakte eveneens lichtgewond. Na de kop-staartaanrijding schampte de eerstgenoemde auto een Belgische bestelauto. Geen van de inzittenden van dit voertuig raakten gewond.

Tegen twee uur uur kon één rijstrook weer worden opengesteld zodat de talloze voertuigen die inmiddels een flinke file hadden gevormd langs het ongeluk kon rijden. Een half uurtje later waren alle wachtende voertuigen gepasseerd.

De weg is echter nog steeds dicht om ter plekke om sporenonderzoek te kunnen doen. Ook zijn de betrokken voertuigen nog niet weggesleept. De Verkeersinformatiedienst meldt dat de weg nog tot 16.00 uur afgesloten kan zijn en dat mensen het beste omleidingsroute U12 kunnen volgen.