112

Truck ramt pijlwagen op A2 bij Echt

De A2 is ter hoogte van Echt dinsdagochtend vroeg lange tijd afgesloten geweest in de richting van Eindhoven na een ongeval. Rond 07.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Een vrachtwagen reed maandagnacht om 02.35 uur op een pijlwagen van Rijkswaterstaat in. De chauffeur raakte hierbij bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Daarna is hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De snelweg was hierdoor afgesloten vanuit Maastricht in de richting van Eindhoven. Het verkeer werd bij Roosteren omgeleid via de N296 en de N276.

Gevaar voor Rijkswaterstaat

Het ongeluk staat niet op zichzelf. Rijkswaterstaat heeft onlangs nog de noodklok geluid vanwege het grote aantal aanrijdingen waarbij Rijkswaterstaat slachtoffer is. In iets meer dan een maand is dit de zesde keer dat een voertuig inrijdt op een pijlwagen van RWS.

Dit komt vaak door onoplettende automobilisten die niet doorhebben dat een rijbaan afgesloten is met een rood kruis, waarna zij te laat zijn om te reageren en de pijlwagen te vermijden. Sommigen negeerde de rode kruizen bewust en konden de wagen daarna ook niet meer ontwijken.