85.000 euro in broodtrommel onderschept

Een broodtrommel met daarin 85.000 euro is door de marechaussee op Schiphol onderschept. Dat gebeurde gisteren tijdens een actie preventief fouilleren op de luchthaven.

De betrokken marechaussees controleerden een auto op het vliegveld. De bestuurster uit Noordwijk vertelde dat zij een tas met sieraden bij zich had, die zij voor haar dochter moest meenemen. Haar dochter en schoonzoon waren net uit Zuid-Amerika aangekomen. In de tas vonden de controleurs drie dure horloges en de broodtrommel die helemaal was gevuld met stapeltjes bankbiljetten van 50 euro.

De bestuurster werd bij de auto aangehouden en haar 27-jarige dochter werd bij de vertrekhal in haar kraag gegrepen. Beiden konden geen verklaring voor het geld geven en worden verdacht van witwassen. De schoonzoon was niet meer op de luchthaven te vinden, maar werd later in de middag in zijn woning gearresteerd.

Financieel rechercheurs van de marechaussee doen verder onderzoek naar de herkomst van het geld. De verdachten zijn in afwachting van het onderzoek weer vrijgelaten, maar blijven wel verdachten in de zaak.