300 patiënten Hoorn onderzocht op bacterie

Het Westfriesgasthuis in Hoorn is onder bijna 300 patiënten en oud-patiënten een onderzoek begonnen naar mogelijke besmetting met de VRE-bacterie. Dit heeft het ziekenhuis maandag laten weten.

Afgelopen donderdag stelde het Westfriesgasthuis een gedeeltelijke opnamestop in op de intensive care, nadat bij vier patiënten een VRE-besmetting was geconstateerd. De opnamestop werd afgelopen weekeinde opgeheven, nadat de afdeling intensief was gereinigd.

Het onderzoek van het ziekenhuis richt zich op mensen die op dezelfde afdelingen hebben gelegen als de patiënten bij wie de besmetting is geconstateerd. Mensen die inmiddels uit het ziekenhuis zijn ontslagen, krijgen thuis een oproep voor onderzoek.

Telefoonnummer

Het Westfriesgasthuis heeft een telefoonnummer geopend voor mensen die vragen hebben over de VRE-bacterie: (0229) 85 55 76.

VRE staat voor Vancomycine Resistente Enterokok, een bacterie die voor gezonde mensen ongevaarlijk is maar bij patiënten met een verminderde weerstand tot infecties kan leiden. De bacterie is nagenoeg ongevoelig voor antibiotica.

Bron: ANP