Sport

20-jarige veldrijdster overlijdt na ongeval

De 20-jarige veldrijdster en mountainbikester Annefleur Kalvenhaar is zaterdag overleden aan de gevolgen van een zware valpartij in het Franse Méribel. De Wierdense deed daar mee aan wereldbekerwedstrijden mountainbike. Johan Lammerts, bondscoach veldrijden van de KNWU, bevestigde het tragische nieuws.

Kalvenhaar gold als groot talent in beide disciplines. Ze was regerend Europees kampioene veldrijden bij de beloften en deed afgelopen winter mee aan het WK in Hoogerheide bij de elitevrouwen. Ze was ook geselecteerd voor het komende WK mountainbike in Noorwegen. De renster kwam vrijdag ten val op het onderdeel XC-eliminator. Met zwaar hersenletsel werd ze per traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Grenoble. Daar overleed ze aan haar verwondingen.

De KNWU laat op haar website weten dat er grote verslagenheid heerst bij de weielerbond na het verlies van zo’n talentvolle, jonge atlete die in de bloei van haar leven stond. “Woorden kunnen dit verlies niet beschrijven. Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden, trainingsgenoten, coaches en nabestaanden van Annefleur.”