112

2 jongens (14) gewond na opzettelijke aanrijding

Een vrouw is zondagavond met opzet op twee jongens van 14 jaar ingereden in Sint Nicolaasga. De jongens zijn hierbij gewond geraakt, een van hen was er zo ernstig aan toen dat hij met een traumahelikopter naar het UMCG in Groningen werd vervoerd. De andere jongen raakte lichtgewond.

Volgens getuigen liepen de twee jongens op een fiets- en voetpad achter sporthal Dobbeleane. Rond 21.00 uur reed de vrouw over de stoep en een stuk grasveld voordat ze op hen inreed. Omstanders zijn gelijk te hulp geschoten, een van de jongens lag onder de auto. De omstanders tilden de auto op om de jongen onder de auto vandaan te krijgen. Het andere slachtoffer lag een stuk verderop. Een van de jongens wordt ook nog eens geraakt door een lantaarnpaal die door de actie omviel.

De 57-jarige automobiliste is aangehouden en haar auto is in beslag genomen. “Zowel uit getuigenverklaringen als uit het sporenbeeld werd direct duidelijk dat de auto met opzet om de kinderen in is gereden”, zegt een woordvoerder van de politie. De aanleiding zou volgens buurtbewoners zijn dat een aantal kinderen de hond van de vrouw al een tijdje zou pesten.