173 slachtoffers MH17 geïdentificeerd

Deze week zijn nog eens 46 slachtoffers van de ramp met MH17 geïdentificeerd, onder wie 26 Nederlanders. In totaal is nu van 173 mensen de identiteit bekend.

Dat meldde het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag. De nabestaanden van de slachtoffers zijn op de hoogte gebracht.

Een team van specialisten is druk bezig met de identificatie, maar eerder is al benadrukt dat het nog maanden kan duren voordat ieder slachtoffer is geïdentificeerd.

Repatriëringsmissie

Volgens premier Mark Rutte is het nog onduidelijk wanneer de repatriëringsmissie in Oekraïne hervat kan worden. Hij zegt dat het pas gebeurt als de situatie op de rampplek voldoende stabiel is om er langere tijd te kunnen werken. Het kabinet blijft er echter alles aan doen om de slachtoffers terug te halen, onderstreepte Rutte vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Ook hun spullen moeten terug.

De premier gaf ook aan dat hij niet kan garanderen of het speurwerk op de rampplek kan worden hervat voor in Oost-Oekraïne de winter invalt. “We doen er alles aan om onze mensen terug te halen, maar we doen dat op een manier zodat het aantal slachtoffers niet stijgt naar 299 of meer”.