13-jarigen gepakt voor 27 misdrijven

Twee 13-jarige jongetjes uit Eelde-Paterswolde zijn opgepakt omdat zij in de afgelopen vier weken 27 misdrijven hebben gepleegd. Dat heeft de politie dinsdag naar buiten gebracht. De jongens hebben een bekentenis afgelegd.

In de afgelopen weken hebben de twee jongetjes 24 auto’s en een camper in hun woonplaats vernield. Ze hebben ramen ingeslagen, spiegels van auto’s afgetrapt en getrokken en auto’s bekrast. De schade loopt in de tienduizenden euro’s.

De twee 13-jarigen hebben daarnaast een 12-jarig jongetje uit Glimmen bedreigd. Ze stuurden een filmpje naar zijn mobiele telefoon waarop ze hem bedreigden. In het filmpje lieten de twee een vuurwapen zien. Het pistool is inmiddels in beslag genomen. Mogelijk gaat het om een nep-exemplaar.

Inbraken

Dat is nog niet alles wat de jongens hebben uitgehaald. Een van hen was ook nog eens betrokken bij inbraken in twee bouwketen die in juni 2013 plaatsvonden. Er zijn toen gereedschappen en genotsmiddelen gestolen. De politie houdt er rekening mee dat in verband met de inbraken meerdere verdachten worden gehoord.