Zwangere vrouw beschoten in IJmuiden

Een zwangere vrouw is dinsdagavond op de Casembrootstraat in IJmuiden beschoten met een luchtbuks. Dat gebeurde tijdens een kinderfeestje in de tuin van een vriendin, vertelt het slachtoffer Mariëtte aan onze redactie.

Ze hadden net gegeten en zaten met met vijf kleine kinderen in de tuin toen er geschoten werd. Mariëtte werd op haar buik geraakt en viel op de grond. Daarna klonk nog en schot en werd de schuur geraakt. De 21-weken zwangere vrouw heeft meteen gebeld met haar verloskundige. Deze zei dat de kans dat er iets mis is met het kindje klein is, omdat slechts een klein deel van haar buik geraakt is. Voor de zekerheid wordt er woensdag een extra echo gemaakt.

Mariëtte heeft het kindje na het incident wel nog voelen schoppen. Toch maakt ze zich veel zorgen. De kogel heeft een grote beurse plek achtergelaten en ze is bang dat er toch iets mis kan zijn met de baby. Ze is vreselijk geschrokken en erg verdrietig, zo vertelt ze.

Wie er geschoten heeft is nog niet duidelijk. Het vermoeden bestaat dat er geschoten is vanuit een raam van een van de buren. De politie noemt het voorval ‘levensgevaarlijk’ en is hard op zoek naar de schutter.