Zoekactie in visvijver Geulle levert niets op

De zoekactie in een visvijver in Geulle in Zuid-Limburg heeft maandag niets opgeleverd. Dat heeft een woordvoerder van het Utrechtse rechercheteam maandagmiddag gezegd.

Politiemensen zochten maandagmorgen met sonarappatuur de bodem van de visvijver af. Op grond van die beelden werden maandagmiddag enkele duikers in het 7 meter diepe water gestuurd, maar die hebben niets gevonden wat een aanknopingspunt zou kunnen zijn in de speurtocht naar de broertjes Ruben en Julian uit Zeist, die nu al bijna een week vermist zijn.

Agenten met een hond zochten maandagmiddag ook nog eens bij het Doornse Gat, waar het lichaam van de vader dinsdagmorgen werd gevonden. Aanleiding daarvoor was volgens de woordvoerder van de politie een melding dat er een verstoring in de grond was gevonden. Maar ook die actie had geen resultaat.

De politie heeft al ruim 1000 tips binnengekregen over de vermiste kinderen. In het hele land kijken mensen naar hen uit, maar dat heeft ook tot gevolg dat elke openbare actie van de politie nu op sociale media wordt gemeld als ‘zoekactie naar Ruben en Julian.’

Maandagavond om 7 uur gaat een groep vrijwilligers voor de laatste maal zoeken in de Doornse bossen. Er is ook een nieuwe zoekactie aangekondigd voor woensdagavond in de omgeving van Zeist. Of er een speciale aanleiding is om bij Zeist te zoeken, kan de politie niet zeggen. “Maar als we iets zouden vermoeden, waren we daar zelf al geweest.'”

Bron: ANP