Zeeuwen zingen tóch het Koningslied

Op de valreep is het de provincie Zeeland toch gelukt een koor te vinden dat bereid is het Koningslied te zingen. Jan Schuurman Hess, inwoner van de Zeeuwse plaats Kats, heeft een aantal plaatsgenoten bereid gevonden om een gelegenheidskoor te vormen, meldt Omroep Zeeland.

Er is nogal wat verwarring ontstaan rond het Koningslied in de provincie Zeeland. Maandagochtend was er sprake van dat een Belgische band het lied zou zingen in naam van de Zeeuwen. Dit was een noodoplossing, omdat het koor dat oorspronkelijk het lied ten gehore zou brengen zich terug har getrokken. De leden van het koor konden zich niet vinden in de tekst van het lied.

Aan het begin van de middag werd gemeld dat het koor Mag het Licht Uit uit Kats de honneurs waar zou nemen. Dit werd echter tegengesproken door de koorleiding. Voorzitter Gonnie van der Kraan liet aan Omroep Zeeland weten: “Ik weet van niets. En we hadden juist net afgesproken om het niet op te voeren, omdat we het Koningslied van Ewbank zo verschrikkelijk vinden.”

Nu blijkt dat het gelegenheidskoor zich heeft opgeworpen om namens de Zeeland mee te doen aan het Koningslied. Het is de bedoeling dat uit iedere provincie één koor het kersverse koningspaar dinsdagavond toe gaat zingen.