Wilders naar Haagse Sharia Driehoek

PVV-leider Geert Wilders brengt dinsdag een werkbezoek aan de ‘Sharia Driehoek’ in de Haagse Schilderswijk. Hij doet dit naar aanleiding van een artikel dat Trouw zaterdag publiceerde. De krant schreef dat een deel van de wijk zich ontwikkeld heeft tot een ‘enclave van orthodoxe moslims’.

Volgens Trouw worden bewoners van de Sharia Driehoek aangesproken op zaken die de orthodoxe meerderheid niet bevallen, zoals het roken op straat en het gebruik van alcohol en varkensvlees. Ook zouden vrouwen worden aangesproken op hun kleding als deze door de streng gelovige moslims als te bloot wordt gezien.

Na het verschijnen van het artikel twitterde Wilders al: “Sharia in Haagse schilderswijk. Islamofascisme rukt op in Nederland. Totaal onaanvaardbaar. Snel Kamerdebat!” en “Wat NL nodig heeft: shariaverbod en stevig ontislamiseringsoffensief. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.”

Tijdens het werkbezoek dinsdag gaat hij zelf poolshoogte nemen van de situatie in de wijk. Hij laat via Twitter weten dat hij eerst gebrieft zal worden door de politie en dat hij daarna door de wijk gaat lopen.