Weer verdachte brand gemeentehuis Waalre gepakt

De politie heeft vrijdagochtend opnieuw een verdachte gearresteerd in verband met de brandstichting in het gemeentehuis van Waalre. De 38-jarige Eindhovenaar wordt ook verdacht van de overval die half maart werd gepleegd op de stand van Gassan Diamonds in de Brabanthallen in Den Bosch.

Twee inwoners van Den Bosch van 41 en 42 jaar oud worden ook verdacht van de overval. Zij zijn eveneens gearresteerd.

De recherche kreeg het drietal in het vizier tijdens het onderzoek naar de brand in Waalre. Het gemeentehuis werd in de nacht van 17 op 18 juli 2012 grotendeels verwoest. De 38-jarige wordt ervan verdacht een van de brandstichters te zijn geweest.

Vermoedelijk heeft hij samen met de twee andere gearresteerde mannen de overval op Gassan Diamonds gepleegd. De bewakers van de stand werden in de nacht van 14 op 15 maart bedreigd met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. De overvallers gingen er met twee horloges en andere sieraden vandoor.

Een team van 90 agenten heeft na de arrestaties de woningen van de verdachten doorzocht.

Op 26 maart werd al een 36-jarige man uit Sint-Michielsgestel aangehouden in verband met de brand in het gemeentehuis van Waalre. Ook hij wordt ervan verdacht één van de brandstichters te zijn. Hij zit nog vast. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.