Weer 18 jaar geëist voor fatale overval Fred Hund

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in hoger beroep opnieuw 18 jaar geëist tegen Soufiane B. wegens de dodelijke overval op de Amsterdamse juwelier Fred Hund. Vorig jaar november werd de destijds 20-jarige B. conform de eis van het OM veroordeeld tot 18 jaar cel.

Op 7 oktober 2010 werd de 66-jarige Fred doodgeschoten tijdens een overval op zijn juwelierswinkel aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West. Op deze dag waren de juwelier en zijn vrouw Tine 16 jaar getrouwd. Ze zouden die avond uit eten gaan om dit te vieren.

“De dood van Fred stortte mij in een nachtmerrie die nooit meer over gaat. Het kost moeite de draad op te pakken. Ik moet alleen slapen, alleen eten. De toekomst is verpest, we zouden samen oud worden”, zei zijn vrouw Tine vorig jaar tijdens de rechtszaak in haar slachtofferverklaring.

Zwijgrecht

Soufiane B. beroept zich sinds zijn aanhouding op zijn zwijgrecht. Hij pleegde de overval niet alleen, maar wie zijn handlanger was, is tot op de dag van vandaag niet bekend.

Op een tas en een schoen die in de juwelierszaak achter zijn gebleven na de overval is DNA van B. gevonden. Dit is het belangrijkste bewijs tegen hem.