Weer 12 jaar geëist voor moord Fritz

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in hoger beroep 12 jaar cel geëist tegen Jos van D. De man wordt ervan verdacht de 30-jarige militair Laurens Fritz in september 2011 te hebben gedood.

Van D. werd in januari al veroordeeld tot 10 jaar cel. Het OM had de rechtbank toen ook al gevraagd om hem 12 jaar celstraf op te leggen.

Laurens verdween op 9 september 2011. Na ruim twee maanden in onzekerheid te hebben geleefd kregen zijn nabestaanden op 16 november het bericht dat zijn lichaam gevonden was in een maïsveld in Herkenbosch. De militair had daar vlakbij een huisje op een bungalowpark.

Jos van D. was zijn klusjesman en woonde eveneens op het bungalowpark. Het maïsveld waar Laurens gevonden werd bevond zich achter het huisje van Van D.

De verdachte heeft nooit een woord losgelaten over de zaak. Het vermoeden bestaat dat een langlopend financieel conflict het motief voor de moord is geweest. Van D. hield toezicht op de verbouwing van de woning van de militair en zou de rekeningen betalen. Hij verduisterde echter het geld dat Laurens hem gaf.

Volg onze verslaggever Hans de Herdt, die in de rechtszaal zit, via Twitter: @HansHVNL.