We gaan massaal naar de camping

Het warme zomerweer pakt goed uit voor de campinghouders in ons land. Niet alleen op de campings in bekende kustplaatsen nemen de boekingen onverwachts toe, maar ook op de Veluwe en in Friesland stroomt het vol. Dit meldt het VVV Zeeland.

De woordvoerster van het VVV in Burgh-Haamstede laat weten dat het toerisme de afgelopen week sterk toegenomen is in Zeeland. Als de campings vol zitten slaan de VVV-kantoren, recreatieondernemersvereniging Recron de handen ineen en zoeken ze onderling naar alternatieven om de vakantiegangers optimaal te begeleiden.

Anne Verheijen van camping De Wijde Blick in Renesse merkt het verschil: “We krijgen nu veel last minute aanvragen en tot eind augustus zitten we helemaal vol.”

Aan de andere kant van het land, heeft camping de Horsterhoeve in Ermelo het momenteel ook de handen vol. “Het seizoen speelt natuurlijk mee, maar nu het zulk mooi weer is besluiten mensen toch nog even gauw in eigen land ertussen uit te gaan. Ons hoor je niet klagen”, aldus medewerkster Eveline de Wit.

De drukte zal nog wel even aanhouden. Volgens weerman Piet Paulusma blijven de temperaturen de komende tijd hoog.