Vermiste Lottowinnares haalt hoofdprijs op

De winnares van de Lottotrekking 23 maart heeft zich woensdag eindelijk bij de Lotto gemeld om de gewonnen 1 miljoen euro in ontvangst te komen nemen. Het is de kansspelorganisatie na ruim twee maanden van contact zoeken gelukt om de 57-jarige vrouw uit de gemeente Soest op de hoogte te brengen van haar prijs.

De Lotto heeft sinds de trekking niet alleen geprobeerd de winnares telefonisch te bereiken, maar heeft haar ook diverse brieven en e-mails gestuurd. De 57-jarige vrouw speelde mee sinds 2005. De getallen 2-7-20-31-37-42 hebben haar jarenlange trouw uiteindelijk beloond. “Het blijft een onwerkelijke situatie. Ik heb de website meerdere keren bezocht om te controleren of ik wel écht gewonnen had, maar het is waar!”, aldus de winnares.

“Het is een heerlijk bedrag, wat ik goed kan gebruiken voor mijn pensioen”, vertelde de gelukkige vrouw. Ze dacht er al een tijdje over na om over een jaar te stoppen met werken. “Met dit gewonnen bedrag kan ik dat gewoon nu al doen”, liet de winnares weten.

De Lotto is vijftig jaar geleden opgericht door sporters om geld te verzamelen voor de Nederlandse sport. Dit geld wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het opleiden van scheidsrechters en de coaching en begeleiding van nieuw talent.