Verkeer eist dinsdag veel slachtoffers

In iets meer dan twee uur tijd zijn dinsdag in Nederland vier doden en drie gewonden gevallen bij verkeersongelukken op verschillende plekken in het land.

Even na 14.30 uur werd een 55-jarige vrouw uit Olen, België, geraakt door uitstekende spullen die op de aanhangwagen lagen van een busje dat langs de vrouw reed. De vrouw wandelde op dat moment met haar familie over de Geysselberg in Wellerlooi. Zij raakte zo ernstig gewond dat zij ter plaatse overleed. Twee van haar familieleden raakten gewond door de uitstekende spullen en zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het busje is gearresteerd.

Een uur na dit ongeval kwam in Uitgeest een fietsster om het leven bij een aanrijding met een vrachtwagen. Dit gebeurde op de kruising van de Melis Stokelaan en de Geesterweg. Over de toedracht van dit ongeval is nog niets bekend.

Op bijna hetzelfde moment werd in Papendrecht een 83-jarige fietsster aangereden door een auto. Zij liep hierbij ernstig hoofdletsel op en is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens ooggetuigen kwam de auto van rechts.

Een uur later, rond 16.30 uur, werd in Hoogvliet een 87-jarige man aangereden door een auto toen hij wilde oversteken bij een zebrapad. De man stierf ter plaatse aan zijn verwondingen. De automobiliste, een 21-jarige vrouw uit Hekelingen, is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Zo’n 20 minuten na het dodelijke ongeval in Hoogvliet, kwam in Enschede een 90-jarige vrouw om het leven bij een verkeersongeluk. Het slachtoffer wilde met haar scootmobiel de Wethouder Beversstraat oversteken en werd toen geraakt door een auto. De bestuurder was een 19-jarige man uit de Overijsselse plaats. Hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht.