Verdachte aanslag Waalre langer vast

De Eindhovense woonwagenbewoner Igor de L. (38) die volgens de politie een van de plegers van de aanlag op het gemeentehuis van Waalre is, blijft nog zeker twee weken vastzitten. De rechter-commissaris in Den Bosch heeft dat maandag bepaald.

De verdachte werd vrijdag thuis op het woonwagenkamp aan het Orgelplein in Eindhoven aangehouden. Hij wordt bovendien verdacht diefstal van de auto’s die bij de aanslag in Waalre zijn gebruikt en van de overval op een kraam van juwelier Gassan Diamonds vorige maand tijdens het paardensportevenement Indoor Brabant

Eind maart werd op het woonwagenkampje in Sint-Michielsgestel al een 37-jarige bewoner aangehouden als een van de vermeende brandstichters en dief van de auto’s. Hij zit ook nog vast. Het totale aantal arrestaties tot dusver voor de brand in Waalre is nu vier. Twee andere verdachten zijn eerder wel vrijgelaten. Hun rol is niet precies bekend.

Al vanaf het allereerste moment worden woonwagenbewoners in verband gebracht met de brand die het monumentale gemeentehuis van Waalre verwoestte. Er werd gewezen naar het woonwagenkamp in Waalre waarvan de bewoners ruzie hebben met de gemeente over het bestemmingsplan voor hun buurtje. De daders van de aanslag zouden hebben gehandeld in opdracht van een prominente bewoner van het kamp in Waalre.

Bron: ANP