Veranderingen in landschap bekijken via nieuw snufje Google

Google heeft weer iets nieuws. We konden al vanuit de lucht onze eigen woning bekijken met Google Maps of een virtuele wandeling door onze straat maken met Google Street View, maar nu is het zelfs mogelijk de ontwikkeling van een gebied en dorp door de jaren heen te bekijken. Google Timelapse heet het nieuwste snufje.

Het project geeft gebruikers de mogelijkheid om door middel van animaties te zien hoe de aarde de afgelopen 25 jaar jaar is veranderd.

Neem bijvoorbeeld de Maasvlakte in Rotterdam of het verrijzen van nieuwe woonwijken in Amsterdam IJburg. Het is fascinerend om te zien hoe ons kleine landje is veranderd in de laatste decennia. Maar niet iedereen is blij met deze verandering. Zo woonde mevrouw Huijgen jarenlang in een prachtige vrijstaande boerderij aan de dorpsstraat in Assendelft, met kilometerslang vrij uitzicht op een oude watertoren en koeienkonten.

Totdat enkele jaren geleden in sneltreinvaart aan weerszijden nieuwbouwwijken zijn gebouwd. Inmiddels is het uitzicht nog maar enkele meters.